Velkommen hjem!

I høst hadde jeg flere prekener over Lukas kap.15 om den hjemmeværende og den bortkommende sønnen. Det er et bibelavsnitt som fasinerer meg veldig. I denne fortellingen er det tre sider som møter meg og jeg håper den møter deg som leser denne historien.

Vi møter den hjemmeværende sønnen, og den bortkomne sønnen og ikke minst møter vi Far. Den hjemmeværende og broren jobbet på gården sammen med sin far, og alt så bra ut, men så skjer det at den ene broren ønsker å ta ut arven på forskudd, og det fikk han.

Det gikk ikke bedre til enn at denne gutten sløste bort hele arven, og mitt i all elendighet tenkte han at det måtte være bedre å være en drengsgutt hjemme hos sin far. Da han var på hjemvei så hans far ham og løp ham i møte og kysset ham og stelte istand en stor fest.

Broren som da hadde vært hjemme synest ikke noe om denne feiringen av sin bror, da han hadde fått arven på forskudd, og nå hadde far slaktet gjøkalven, gitt ham nye klær,sko på føttene og ring på hans finger. Det var litt av en feiring, og den hjemmeværende sønnen synest at han hadde fortjent det bedre. Den hjemmeværende sønnen hadde vært forblindet og ikke sett hva han fikk vær dag hjemme hos sin far.

Hva har denne fortellingen å formidle til oss i dag?

1. Uansett hvilken situasjon vi kommer i har vi full adgang til farshuset.

2. Vi har en FAR som venter på oss,og elsker oss som vi er.

3. Vi som kirke kan glede oss over alle som er på hjemvei.

Jeg ønsker å formidle til alle som på en eller annen måte ikke helt takler livet "Dere er velkommen hjem"