Deprecated: Required parameter $pos follows optional parameter $pid in /customers/5/9/c/pinsekirkenbetel.no/httpd.www/templates/gk_storefront/lib/menu/GKMenu.php on line 66 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $pid in /customers/5/9/c/pinsekirkenbetel.no/httpd.www/templates/gk_storefront/lib/menu/GKMenu.php on line 66 Deprecated: Required parameter $pos follows optional parameter $level in /customers/5/9/c/pinsekirkenbetel.no/httpd.www/templates/gk_storefront/lib/menu/GKMenu.php on line 85 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $level in /customers/5/9/c/pinsekirkenbetel.no/httpd.www/templates/gk_storefront/lib/menu/GKMenu.php on line 85 Deprecated: Required parameter $i follows optional parameter $pid in /customers/5/9/c/pinsekirkenbetel.no/httpd.www/templates/gk_storefront/lib/menu/GKBase.class.php on line 426 Digitale møter

Loading…

Digitale møter

Kom og hvil dere litt

I dag preket jeg over temaet: Kom og hvil dere litt.

Jeg startet med sangen :Ute på bryggekanten stille satt vesle Knut.Agnet forsiktig kroken , før han dro snøret ut. Pluttselig var det noe, fryktelig tungt å dra.Det var en gammel støvel, tåen var revet av.

Jeg ser for meg vesle Knut som søker stillheten på bryggekanten, og første kast etter hvilen innbrakte ikke den store fangsten, men jeg kan forestille meg at han gav ikke opp.Han hadde det stilt og fint på bryggekanten, og gjorde seg klar til kast nummer 2.

Jeg tror Jesus vil ha oss i stillhet og hvile av og til. I Markus kap.6 og fra vers 30-30 kan vi lese hva Jesus sier:"Kom til et øde sted-hvor vi kan være for oss selv, og hvil dere litt." Jeg nevnte også Marta og Maria. Jesus elsker begge, men denne dagen uttrykker Jesus begeistring overfor den stilling Maria har valgt, ved Jesu sine føtter.

I hverdagens kav og mas tror jeg det er viktig for oss å ta tid til stillhet hos Jesus, slik at han kan få tale inn i våre liv, og ikke minst der vi kan lytte og ta imot Jesu sin store kjærlighet til oss.

I Markus kap.6 står det "hvil dere litt", og med rette for menneskene kom for å oppsøke Jesus og hans disipler. Det står i fortsettelsen av dette verset at Jesus fik medynk med folket. Det vil si at etter hvilen begynte arbeidet for fult igjen for Jesus og hans disipler. I samme kapitelet kan vi lese at Jesus sier til sine disipler"Dere skal gi dem mat" Her var det en folkemengde på mellom 5 og 10 tusen, som skulle bli mettet av noen brød og noen fisk.Kanskje uten den lille hvilen ville de ikke maktet å stå i denne arbeidsoppgaven!

Mitt budskap er: Hvil dere litt, og deretter gå så sterk vi er i Herren for å fullføre vårt oppdrag. Gå ut i all verden og forkynn evangeliet ..... Matteus kap.28.vers 19-20.

Det er viktig å vite at det er Jesus som frelser, men vi får tjene med det vi har fått av Herren. .

La oss ta tid til å hvile litt på Guds fang.

Vinterferien er over

Nå er den etterlengta vinterferien over for denne gang, og vi ser fram til vår og påskeferie. Er livet opptatt med neste friperiode? Av og til kan en få det inntrykket når en snakker med folk forbi, men livet består vel kanskje av flere arbeidsdager enn fridager. Hvordan bruker vi så hverdagene våre? Kan vi som tror på Jesus bruke hverdagene til noe nyttig og meningsfult? Jeg tror vi er her på jorden med en hensikt, og det er å være Jesu hender og føtter med et varmt hjerte for Gud og mennesker. Ferietid er flott, men håper vi alle kan krumme ryggen å ta til med det himmelske oppdraget. Oppdraget er GÅ og GJØRE mennesker til menneskefikere.

Som kirke står vi i en viktig posisjon, der vi skal prøve å gi sannhet , og leve et ærligt liv som enkelt mennesker. Nå skal vi ikke gjøre dette i egen kraft, men med Den Hellige Ånds hjelp lykkes vi med oppraget.

Er vi villig til å gi litt på oss selv i møte med mennesker som ikke tror? Kan være vi blir overrasket over reaksjonen til de som står oss nærmest. Lykke til med oppdraget i hverdagen.

 

Julens budskap

Har vi rom for Jesus i julen? Har gaver og all kos godt på bekostning av hensikten med julen? Jeg har en anelse om at det er flere mennesker som tror i dag enn tidligere, og det er flere som er på leting etter Gud. Hvordan finne Gud? Intelektuelt står det bra til i landet vårt , men har det intelektuelle gjort oss uavhengig av Gud?

Personlig har jeg ikke noe imot at folk tar til seg kunnskap, ei heller tvert imot, men en kan ikke bygge et nytt "Babels tårn" opp til Gud. Det er kun ved troen på Jesus en kan komme i relasjon til Gud. Troen på Jesus er det absolutte nødvendige for at vi skal få kontakt med den levende almektige Gud.

Joh.3:16. For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin egen sønn til verden,for at hver enkelt som tror på ham ikke skal gå fortapt men ha evig liv.

Troen på Jesus er biletten til Gud. 

Kanskje du som leser denne artikkelen tenker "kan jeg få tak i Jesus", og til deg har jeg denne hilsen til deg.

Den som tror med sit hjerte og bekjenner med sin munn at Jesus er Guds sønn skal bli berget for evigheten, og skal få være sammen med Jesus her på jord og i evigheten.

Lykke til med valget, og skulle du ha behov av en samtale så ta kontakt.

Jeg ønsker deg fortsatt en riktig god jul!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinterferie

Jeg undres på om det er noe som heter vinterferie i Guds rike. Personlig har jeg ikke noe imot ferie, nei tvert imot, men jeg tror vi har kommet til makelighet og kanskje litt for mye feriemodus når det gjelder å bygge Guds rike. Alle er vi opptatt av at Guds rike skal ha framgang, men er vi villig til å betale prisen for dette? Jeg tror at det er viktig med ferie, og familien blir viktigst for oss alle. Til tross for dette hører vi som tror til en større familie som forplikter. Vi som tror har fått et oppdrag, og det er to bokstaver "GÅ". Hva betyr ordet "GÅ" for deg og meg? Jeg for min del har vokst opp i en tradisjon som det sies "Høsten er stor,be derfor høstens Herre å drive arbeidere ut, og i det ligger det en tanke om at det er markene utforbi våre landegrenser. Personlig tror jeg vi kan tenke litt nærmere, og da på skolekammerater, arbeidskolleger, naboer. Med denne tanke kan selv en vinterferie føre deg og meg i kontakt med mennesker som vi kan berøre med Guds godhet.

Derfor er min påstand: Vinterferie kan bli en fantastisk relasjonsplass, der du får være med å bygge Guds rike inn i andre mennesker som du møter i løpet av ferien.Da ønsker vi oss alle en god vinterferie med de gleder som møter oss igjennom kommende uke.

 

Hva gjør vi med vår travelhet?

  • Nå nærmer julen seg med stormskritt, og mange gleder seg til jul. Det er bare det at ikke alle gleder seg til jul. Årsakene kan være mange,men det vi ser er at travelhet fjerner oss fra hva julens budskap byr på. Alle juleavslutninger på barnehage, skole og de mange aktivitetene som barna er med på. Noen sliter med økonomi og kjøpepresset er enormt. For noen er det første jul ,der en av di nærmeste har dødd i løpet av året. Noen ligger i familiekrangel, og andre er midt i en livskrise på en eller annen måte.Kan vi stoppe travelheten noen minutter og ta inn budskapet fra juleevangeliet: "Fryk ikke! Se jeg forkynner dere en stor glede-en glede for alt folket" Jesus ble annonsert av engelen for over 2000 år siden. Jesus kom for at vi skulle slippe å frykte, men få lov til å glede oss. Kan vi prøve å sette oss ned ved Jesu føtter, og ta til oss dette budskapet midt i vår travelhet. Kan vi denne julen se oss ltt rundt å strekke ut en arm til de som trenger litt trøst og oppmuntring? Jeg ønsker alle en riktig god og fredfull julehøytid.

Strømmer av levende vann

I johannes evangelium kap.7 vers 38-39 står det:"at den som tror på meg,fra hans indre skal det ,som skriften har sagt,renne strømmer av levende vann"

Dette sa han om den Ånd de som trodde på ham skulle få. For ånden var ennå ikke kommet ,fordi Jesus ennå ikke hadde fått del i herligheten.

Nå har det skjedd at Jesus har satt seg ved Faderen høyre hånd, og Den Hellige Ånd har blitt utgytt. Med andre ord er enhver troende i besittelse av dette levende vannet.Dette er et bilde på liv og godhet til våre medmennesker. De vi er i sammen med til hverdags og fest skal merke at vi er ikledd Jesus Kristus, og dette livgivende vannet skal komme oss til hjelp.

"Ånden selv går i forbønn for oss med sukk som ikke rommes i ord,Romerbrevet kap.8.vers 26. Vi har en Ånd som vet hva som er gagnig til enhver tid. Er det noe Gud ønsker av oss er at vi skal være fylt opp av glede, kjærlighet og godhet.

Vi er satt til å elske Gud og elske mennesker. Dette er et resultat av nærhet til Den Hellige Ånd.

La uken som ligger framfor oss være fylt av glede og takknemlighet, og la oss passe på at det renner levende vann fra våre liv.

Gleden og friheten i Herren

Gleden i Herren er deres styrke lyder det i et bibelvers, og det er slik jeg har og opplever det. Uten den glede jeg har i Herren, så hadde min hverdag vært grå og tildels kjedelig. Herren er den som gir meg glede , og jeg kan se gjennom andre briller på alt det som skjer rundt omkring meg. Med glede følger også en frihet i Herren. Tenk deg å le i Herrens nærhet, og kjenne velbehaget å være innfor Guds åsyn.Har du som leser dette lyst til å teste om det er glede og frihet i Herren. Jeg inviterer deg til en test. Prøv å smak at Herren er god.

Kontakt oss

Semsveien 122
3140 Nøtterøy

E-post: post@pinsekirkenbetel.no

Telefon: 45319136

Kontaktpersoner:

Frank Fossum 

fran-fos@online.no

Pastor, Vidar Fossum

vidar@betel.one 

Støtte Økonomisk

Kontonr: 2470.07.10757 

Vipps penger til nummer: 11557 (Last ned Vipps til iOS, Android, Windows)